سبک زندگی

آشپزی آسان برای پدرها: اشکنه کشک یا کله جوش

در این مجموعه از دستورات آشپزی قصد داریم طرز تهیه غذاهای ساده و آسان رو برای پدرهای عزیز فراهم و جمع آوری کنیم تا کمی از دغدغه هاشون کم بشه.

پدرانه ها؛ اشکنه کشک غذای سنتی ایرانی که در هر استان به روشی متفاوتی طبخ میشود که این مدل مرسوم ترین نوع هست.این غذا با همین اسم در کشور های افغانستان (البته در افغانستان قروتی گفته میشود) ، آذربایجان و ترکیه وجود دارد که در حدی شبیه به دستور ایرانیش هست اما در دستور ترک تفاوت هاش زیاد هست .

این غذا  در شهر مشهد اشکنه کشک گفته میشه (قدیمی ها و هنوز در قسمت هایی از خراسان اشکنه قروت یا قروتی هم میگن) بهتر هم هست اشکنه کشک گفته بشود چون کله جوش ریشه ترک دارد و واژه اشکنه پارسی است.

مواد لازم :
  • کشک شیشه ای ۳۰۰ گرم
  • گردو خرد شده ۱ فنجان
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
  • شیرین بیان ساییده ۱ قاشق مرباخوری
  • آب سرد ۱ لیتر
  • نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه :

پیاز نگینی ریز خرد کنین و به آرامی تفت بدین که طلایی بشه بعدش کردو اضافه کنین و واسه ۲‌ دقیقه تفت بدین که چربی گردو آزاد شه و بعد از اون ادویه ها واسه ۱ دقیقه تفت بدین خامیش گرفته شه و در آخر نعنا خشک اضافه کنین و واسه ۳۰ ثانیه تفت بدین کافیه بهد از اون آب سرد اضافه کنین و کشک داخلش حل کنین . شعله زیاد کنین که به جوش برسه وقتی به جوش رسید شعله کم کنین و بزارین به آرامی واسه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزه تو تایم پخت برای جلوگیری از نبریدن کشک چند بار اشکنه را هم بزنین.

مفید است بخوانید:
سرطان مثانه؛ بیشترین خطر جانی در بین مردان ایرانی

با نان خشک و پیاز یا سبزی تازه سروش کنین و لذت ببرین.

نکات مهم :

# سبزیجات خشک‌ در هنگام تفت دادن سریع میسوزد مراقب باشید.

# برای جلو گیری از بریدن میتوانید تکه ای نان در ابتدای پخت به اشکنه اضافه کنید.

# حدود ۷۰ درصد کشک های شیشه ای پاستوریزه نیستن در غذاهای دیگر که کشک نمجوشد حتما قبل از مصرف آن را بجوشانید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا