آشپزی آسان برای پدرها: شویدپلو با تن ماهی
در این مجموعه از دستورات آشپزی قصد داریم طرز تهیه غذاهای ساده و آسان رو برای پدرهای عزیز فراهم و جمع آوری کنیم تا کمی از دغدغه هاشون کم بشه.
پدرانه ها؛ تن ماهی یکی از حاضران همیشگی آشپزخانههای ایرانی است. این ماده غذایی، ارزان و سرشار از پروتئین است و تا چند سال پس از خریداری فاسد نخواهد شد. ماهی تن یک نوع ماهی است که خود انواع مختلفی دارد. تمام آنها بهطور میانگین، منبع بسیار خوبی برای پروتئین بوده و همچنین چربی و کالری پایینی دارند. اینکه تن ماهی را در کنسرو با آب یا روغن قرار دهند، روی ارزش غذایی آن تاثیر میگذارد. یکی از سادهترین تفاوتها این است که کنسرو تن ماهی با روغن کالری و چربی بالاتری نسبت به تن ماهی با آب دارد.
فواید کنسرو تن ماهی
فهرست مطالب
مصرف کنسرو تن ماهی در برنامه غذایی هفتگی شما فواید بسیاری دارد. اول از همه اینکه، تن ماهی یک منبع ارزان پروتئین است. ماندگاری بالای کنسرو تن ماهی و فاسد نشدن آن برای مدت طولانی هم نکته مثبت دیگری است که باید در نظر گرفت. اگر به دنبال لاغری در خانه بدون رژیم و ورزش هستید، مصرف تن ماهی گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
تن ماهی کالری پایین و پروتئین بالایی دارد. پروتئین حس سیری را در شما افزایش داده و هوس غذا خوردن را کاهش میدهد. به همین خاطر رژیمهای غذایی دارای پروتئین بالا برای کاهش وزن بسیار مناسب خواهند بود. فراموش نکنید که مصرف پروتئین برای زنان ضروری است پس این کنسرو گزینه خوبی برای یک وعده غذایی رژیمی پروتئینی محسوب میشود.
تن ماهی با وجود چربی پایین، منبع بسیار خوبی برای اسیدهای چرب امگا ۳ به حساب میآید. وجود امگا۳ در رژیم غذایی به خاطر فواید بیشمار برای قلب، چشم و سلامت مغز، ضروری است. ماهی به عنوان یک منبع مهم برای دریافت این چربیهای سالم شناخته شده است. راه دیگر دریافت این اسیدهای چرب مهم را باید در رژیم گیاهی جستجو کرد. در آمریکا سازمان «راهنماییهای رژیم غذایی» به افراد بالغ توصیه میکند در برنامه هفتگی خود حدود ۲۲۷ گرم غذای دریایی قرار دهند. خوردن تن ماهی سادهترین راه دریافت امگا ۳ به مقدار کافی در رژیم غذایی است.
مواد لازم برای ۲ نفر
- برنج ۲پیمانه
- شوید ۲ قاشق غذاخوری سرپُر
- تن ماهی ۱ عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
دستور پخت شوید پلو با تن ماهی
مرحله اول
ابتدا برنج را نسبت به نوع آن می خیسانیم، سپس یک قابلمه را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. حالا ۱ قاشق چایخوری نمک داخل آب جوش می ریزیم و پس از ان برنج خیسانده شده را داخل آب جوش میریزیم.
مرحله دوم
حالا با کفگیر یا قاشق کمی هم می زنیم تا دانه های برنج به هم نچسبند، پس از گذشت چند دقیقه برنج ها را زیر دندان تست می کنیم، زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شده باشند و مغز برنج سفت باشد باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله سوم
حالا روی برنج آب سرد میگیریم و پس از آبکشی کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم، سپس به سلیقه خود از سیب زمینی ورقه شده یا نان لواش خانگی برای ته دیگ استفاده می کنیم.
مرحله چهارم
حالا کمی برج روی ته دیگ می ریزیم تا روی آن را به طور کامل پوشش دهد سپس کمی از شوید خشک روی برنج می پاشیم و به همین ترتیب برنج و شوید را لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم. می توانیم از شوید تازه هم استفاده کنیم.
مرحله پنجم
البته اگر شوید تازه استفاده کردید حتما کمی شوید خشک هم اضافه کنید چون شوید خشک عطر بسیار خوبی به پلو می دهد. در لایه اخر برنج می ریزیم و در آخر با دسته کفگیر یا قاشق یک سوراخ وسط برنج ایجاد می کنیم تا به خوبی دم بکشد.
مرحله ششم
حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم شوید پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه درون آب جوش قرار می دهیم تا از سالم بودن کنسرو اطمینان حاصل کنیم.
مرحله هفتم
سپس تن ماهی را کنسرو خارج می کنیم و روغن اضافی انرا دور می ریزیم. فقط کمی از روغن تن ماهی را نگه می داریم. حالا تن ماهی را در یک تابه کوچک کمی تفت می دهیم تا به طور کامل از هم با شود، سپس به همراه شوید پلو سرو می کنیم.