بررسی روابط صحیح پدر و دختر در خانواده
پدر نقش مهمی در شناسایی هویت جنسی کودک داشته و در عین حال که مادر سعی میکند با نقش حفاظتی خود فرزند را حفظ کند، پدر او را به سمت بیرون گرایش می دهد و در کنار دادن حس اعتماد و امنیت به او اجازه شکستن محدودیت ها را برایش امکان پذیر می سازد.
پدرانه ها؛ پدرها نه تنها نیازهای اولیهی کودکانشان را تامین میکنند، بلکه قادر به ایفای نقش های مادرانه برای فرزاندانشان به خصوص برای دختر بچه هایشان هستند. پدرانی که روی دختر خود نفوذ دارند و در رابطه پدر و دختر موفق هستند، میتوانند بر عزت نفس او، تصویر ذهنی اش، اعتماد به نفس و نظر او راجع به مردان اثر مهمی بگذارند.
رابطه و رفتار پدر با دختر مسئله بسیار مهمی است که تعیین کننده بخش اعظمی از سلامت روان دختران به حساب میآید. پدران با رعایت کردن بسیاری از نکات کلیدی می توانند تاثیرات عمیق و مثبتی روی دختران خود بگذارند. رفتار پدر با دختر نیازمند مهارت خاصی است. فرزندپروری یکی از مهارت هایی است که هر والدی نیاز به یادگیری آن دارد. فرزندپروری به شما یاد می دهد چگونه با فرزند خود رابطه بهینه ای داشته باشید تا آرامش و سطح سلامت روان خود و خانواده تان افزایش پیدا کند.
مطالعه ای نشان داده است که عدم وجود رابطه پدر دختری با افسردگی نوجوانی ارتباط مستقیم دارد. بنابراین تعلق میان دختران و پدرانشان به اندازهی ارتباط میان آنها و مادرانشان حائز اهمیت است.
رابطه ی عاطفی خاص بین پدر و دختر از همان دوران بارداری مادر آغاز می شود. پیشتر در جامعه مرد سالاری، داشتن دختر مایه سرافکندگی و ناراحتی بود. این ناراحتی از همان اول به دختر منتقل شده و دختر مورد تبعیض های زیادی قرار می گرفت.
امروزه دختران محبوبیت بسیاری پیدا کرده اند و عموما والدین تمایل زیادی به دختر داشتن، نشان می دهند. با این حال ممکن است همچنان تبعیض جنسیتی به صورت ناخودآگاه از جانب والدین صورت بگیرد.
در بین دوره های مختلف رشدی برخی عناصر رفتاری همیشه لازم هستند. کودک در هر دوره رشدی که باشد، این 4 مورد از نیازهای اساسی وی است. اما علیرغم داشتن محبتِ پدر باید حس کند پدرش فردی مقتدر است و از او احساس ایمنی بگیرد. این عناصر به اختصار شامل موارد زیر می شوند:
- نیاز به محبت و رابطه محبت آمیز با پدر
- نیاز به توجه از نزد پدر
- نیاز به اقتدار پدرانه
- نیاز به صمیمیت با پدر
چگونه پدر می تواند در روابط دختر خود با دیگران تاثیرگذار باشد؟
فهرست مطالب
دیدگاه دختر در رابطه با مردان دیگر، رابطه مستقیمی با نوع ارتباط پدر با دختر دارد. امید هر پدر این است که دخترش رابطه صحیحی با مردان داشته باشد و از انحراف دور بماند. پدر باید کمک کند تا دخترش در درجه نخست رفتاری توام با عشق و احترام داشته باشد.
محبت پدر به دختر، او را از گرایش به جنس مخالف باز می دارد
زمانی که پدر رفتار مناسب با فرزند دختر خود داشته باشد و او را از محبت خود سیراب کند هرگز دختر وی برای کسب محبت رو به جنس مخالف نمی آورد و همچنین اگر پدر با همسر خود رفتار صحیح و سنجیده ای داشته باشد برای فرزندان به خصوص دختر خانواده بهترین الگو محسوب می شود در نتیجه زندگی آینده خود را بر اساس این الگوها بنا می سازد.
دختر بیش از هر چیزی، نیاز به محبت پدرانه دارد
بیشتر از وسایل و هدایایی که برای آن می خرید یا چیزهایی که به او یاد می دهید، دخترتان نیاز به عشق و محبت شما دارد. هیچ گاه به او اجازه ندهید به علاقهی شما نسبت به خودش شک کند. در چشم هایش نگاه کنید و بگویید که عاشقش هستید. این کار را زیاد انجام بدهید.
به او توجه کنید شاید در زمانی که از او غافل هستید؛ مشغول بازی با عروسک های خود می شود اما این کار دختر بچه کوچک شما را از لحاظ رفتاری تبدیل به یک زن بالغ و مستقل می کند. پس از لحظه لحظه های دخترتان غافل نشوید.
نیاز نیست که این تبدیل به یک عادت شود اما هر از گاهی به او اجازه بدهید که در کنار شما دراز بکشد و شب را استراحت کند این کار به او احساس عشق و حمایت می دهد.
- در صورتی که رابطه پدر و دختر با یکدیگر سرد باشد، دختر در ارتباط با مردها دچار مشکلات متعددی خواهد شد که برخی از آنها عبارتند از :
- دخترهایی که به شکل افراطی و مبالغه آمیزی به مرد (یا مردها) می چسبند و دخترهایی که به شکل غیر منطقی و بی دلیل از مردها بیزارند، در کودکی و نوجوانی رابطه خوبی با پدر نداشته اند.
- دخترهایی که در زندگی بزرگسالی با مردهای متعدد وارد رابطه می شوند، از سوی پدر خلاء عاطفی شدیدی را تجربه کرده اند.
- دخترهایی که در رابطه نمی توانند از خطاهای طبیعی و انسانی مردها بگذرند و آنها را نمی بخشند، اغلب پدرهایی داشته اند که نسبت به آن ها رفتار بی مسئولیتی از خود نشان داده است. همین مثال های ساده از اختلالات رفتاری در بزرگسالی، به خوبی اهمیت نقش پدر در تربیت دختر را روشن می سازد.
رابطه پدر با دختر در دوران بلوغ، ارتباط با فرزندان دختر در دوران بلوغ، مواجهه صحیح والدین و نوجوانان و جوانان با این نیاز نیرومند در فاصله زمانی بین بلوغ و ازدواج نقش بسزایی در نهادینه کردن بهداشت روانی _ اخلاقی در افراد، خانواده ها و نهایتاً جامعه دارد و به عکس بی توجهی، سوء تدابیر تربیتی و گاهی نیز موضع گیری های به اصطلاح روشنفکرانه گروهی از والدین موجب می شود که عده ای از دختران و پسران در تأمین چنین نیازی به بیراهه رفته، تسلیم هیجانات عاطفی خود شوند.
نتایج برخی از تحقیقات در این زمینه حاکی از آن است که بسیاری از دختران معصومی که در دام روابط غیراخلاقی گرفتار شده اند، همواره روابط سرد و معیوبی با پدران خود داشته و نه تنها توجه محبتی از جانب آنان دریافت نکرده اند که به اشکال مختلف مورد تحقیر و سرزنش، تنبیه و سخت گیری های افراطی یا تبعیض و بی تفاوتی آنها واقع شده اند.
بیشتر به حرف های او گوش دهید نه اینکه برای آن سخنرانی کنید و مطمئن باشید خود این گوش کردن بهتر از هر روش دیگری او را به تفکر وادار کرده، نظرات او را اصلاح کرده و او را با واقعیت های زندگی آشنا می کند.