سبک زندگی

نکات مهم در خرید عطر مردانه – قسمت دوم

بگذارید خیال‌تان را راحت کنیم، شما خودتان بهترین کسی هستید که می‌توانید تشخیص بدهید با توجه به تیپ شخصیتی، موقعیت شغلی، شرایط آب‌و‌هوایی محل زندگی و نوع پوست‌تان کدام رایحه برای‌تان مناسب است و کدام رایحه به دردتان نمی‌خورد. اجازه ندهید کسی به‌جز افرادی که برای‌تان مهم هستند مثل همسر یا نزدیک‌ترین دوست، برای انتخاب عطر نظرش را به شما تحمیل کند، تجربه نشان می‌دهد عطر و ادکلن‌هایی که برای دوست و فامیل به‌عنوان هدیه می‌خریم معمولا بلا‌استفاده باقی می‌مانند. بهترین راهنما برای انتخاب عطر مناسب بوی بدن و نوع پوست‌تان است.

پدرانه ها؛ به عقیده‌ی کارشناسان اولین موردی که در هنگام انتخاب عطر مردانه باید به آن توجه کنید شخصیت‌تان است. اگر فردی جدی و تودار هستید بهتر است سراغ عطرهای گلی-میوه‌ای و وانیلی نروید. بهترین انتخاب برای شما عطری بر پایه مشک و عنبر است. مردان اهل ورزش و جنب‌وجوش باید سراغ عطرهای «سبز» بروند. منظور از عطرهای سبز عطرهایی است که در ترکیب آنها از عصاره‌ی گیاهان سبز مثل چمن و خیار و مرکباتی مثل لیمو و پرتقال ماندارین استفاده شده است.

مردان جذاب و عاشق‌پیشه بهتر است سراغ عطرهای گلی-میوه‌ای بروند. اگر رئیس یک شرکت یا مؤسسه‌ی بزرگ هستید و دل‌تان می‌خواهد همیشه فردی سرسخت و جدی در کار جلوه کنید بهتر است عطرهایی با بوی چرم را که معمولا رایحه‌ی عسل و توتون هم در خود دارند انتخاب کنید. اگر در شهری مرطوب و گرم زندگی می‌کنید سراغ عطرهای سنگین نروید برای این آب‌وهوا بهترین انتخاب عطرهای سبک و خنک هستند.

مردان اهل شب‌نشینی و مهمانی بهتر است عطرهای لایه‌لایه که به مرور نت‌هایشان را به نمایش می‌گذارند انتخاب کنند.اگر کارمند هستید و با همکاران‌تان در یک اتاق کار می‌کنید به هیچ‌وجه عطرهای سنگین با بوی مشک و عود را انتخاب نکنید، بهترین گزینه برای کارمندها «ادوتویلت‌ها» هستند. عطر مناسب زمستان هم عطرهای گرم و شیرین با رایحه‌های وانیل، عنبر و هل است. برای روزهای بهاری عطرهایی با رایحه‌ی چوب و چرم، فلفل صورتی و گل و میوه انتخاب‌های خوبی هستند.

رایحه‌ها یا نت‌های بویایی عطر

فهرست مطالب

رایحه یا نت اولیه: رایحه‌ی اولیه در حقیقت بویی است که بلافاصله بعد از اسپری کردن عطر یا ادکلن به مشام‌تان می‌رسد. نت اولیه‌ی عطر که معمولا تند و تازه است به‌سرعت تبخیر می‌شود و اتفاقا اکثر افراد مرتکب اشتباه می‌شوند و عطر را بلافاصله بعد از استشمام نت اولیه‌ی آن انتخاب می‌کنند. نت اولیه‌ی عطر معمولا بوی میوه‌هایی مثل پرتقال و لیمو و گیاهانی مثل اسطوخدوس و شکوفه‌های پرتقال و لیموست.

رایحه یا نت میانی یا ثانویه: نت میانی عطر بلافاصله بعد از رایحه‌ی اولیه به مشام می‌رسد و حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر ماندگار است. رایحه‌ی میانی معمولا بوی گل‌هایی مثل «رز» و «یاسمین»، «علف و برگ درختان»، میوه‌هایی مثل انواع «توت»، «هلو» و «گلابی» و ادویه‌های مثل «جوز»، «میخک»، «دارچین» و انواع «فلفل» است.

رایحه یا نت پایانی: رایحه‌ی اصلی و ماندگار عطر نت پایانی آن است که حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا به مشام برسد و در واقع همان رایحه‌ای است که تا پایان هم با شما می‌ماند. نت سوم معمولا رایحه چوب‌هایی مثل «چوب درخت سدر»، «خزه»، «دود»، «چرم»، «مشک» و ادویه‌هایی مثل «وانیل» و «دانه لوبیا تونکا» است.

عطر مردانه
نوع پوست و انتخاب عطر مناسب

پوست چرب و مرطوب: اگر پوست بدن‌تان چرب و مرطوب است چربیِ روی پوست‌تان می‌تواند رایحه‌ی اصلی عطر را تغییر بدهد. در حقیقت چربی و رطوبت پوست طی یکسری فعل‌و‌انفعالات شیمیایی با عطر ترکیب شده و ضمن اینکه دوام عطر را بیشتر می‌کند بوی آن را هم تغییر می‌دهد. بهترین انتخاب برای پوست‌های چرب عطرهای گلی-میوه‌ای و ملایم است.

پوست خشک: افرادی با پوست‌خشک و کم‌آب لذت چندانی از رایحه‌ی عطر و ادکلن‌شان نمی‌برند زیرا هم پوست‌شان در اثر الکل موجود در این خوشبوکننده‌ها خشک‌تر می‌شود و هم نوع پوست‌شان به گونه‌ای است که بوی عطر سریع از بین می‌رود. مشکل اینجاست که استفاده از عطر و ادکلن‌های قوی‌تر برای پوست‌های خشک سبب کهیر و آلرژی می‌شود و انتخاب مناسبی نیست.

برای خرید عطر وقت بگذارید

برای خرید عطر عجله نکنید، همیشه اولین انتخاب بهترین انتخاب نیست. بعد از اینکه چند عطر را بو کردید مقداری «دانه‌ی قهوه» که همیشه در عطر فروشی‌ها به همین منظور موجود است بو کنید تا قسمت بویایی مغزتان تمرکز پیدا کند و بهتر بتوانید برای انتخاب عطر تصمیم بگیرید. برای بهترین انتخاب مراحل زیر را انجام دهید.

  • ابتدا کمی عطر روی مچ دست نزدیک به نبض‌تان اسپری کنید. دقت کنید که پوست مچ دست‌تان خشک باشد. مچ دست‌تان را نمالید، با این کار رایحه‌ی عطر را به اصطلاح می‌کُشید!
  • عطر را روی لباس‌تان اسپری نکنید. با این کار اجازه نمی‌دهید که عطر با روغن‌هایی که به‌طور طبیعی روی پوست‌تان است درگیر شود و تمام نتهایش را به مشام شما برساند.
  • عطر را قطره‌قطره روی لباس‌تان نریزید. با این کار هم لباس‌تان لک می‌شود و هم رایحه‌ی واقعی عطر به مشام‌تان نمی‌رسد. عطر را روی پوست پشت زانو، پشت گوش، مچ دست و روی گردن اسپری کنید.
  • معمولا در مغازه‌های عطرفروشی نوارهای معطری آغشته به بوی برخی عطر و ادکلن‌ها به شما می‌دهند تا نظر شما را در مورد آن رایحه بدانند. توصیه‌ی ما به شما این است که با بو کردن این نوارها در مورد خرید یک عطر تصمیم نگیرید. وقتی این نوارهای معطر را بو می‌کنید فقط نت‌های اولیه عطر به مشام‌تان می‌رسد که گذرا هستند. بوی اصلی عطر در نت پایانی آن نهفته است که حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد از اسپری کردن به مشام‌تان می‌رسد، این یک آزمایش تجربی شیمی است.
  • سعی کنید تمام نت‌های عطر را بو کنید، این امر مترصد این است که برای خرید عطر حداقل ۴۵ دقیقه وقت بگذارید تا نت سوم که بوی اصلی عطر است هم به مشام‌تان برسد.
  • فراموش نکنید که عطر خریدن یک فرایند زمان‌بر است نه یک کار الله‌بختکی و سرسری! اکثر آقایان تصور می‌کنند که تمام رایحه‌ها خوب هستند و روی تن‌شان می‌نشینند این در حالی است که عطر شما امضای شماست پس باید در انتخاب آن دقت کنید و سند چندتایی از عطر یا ادکلن‌ها را با توجه به فصل به نام خودتان بزنید.
مفید است بخوانید:
آشپزی آسان برای پدرها: سمبوسه گوشت

 

همچنین بخوانید: نکات مهم در خرید عطر مردانه – قسمت اول

منبع: چطور

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا