پدرانه ها

چگونه با رفتار پرخاشگرانه کودک نوپا مقابله کنیم

تعجب می کنید که چرا کودک نوپای شما اینقدر عصبانی و پرخاشگر است؟ درباره علل و راه حل های مقابله با رفتار پرخاشگرانه کودک که یک مشکل رفتاری رایج  است، بیشتر بدانید.

پدرانه به نقل از parents به عنوان پدر و مادر دوست دارید کودک نوپایتان همیشه شیرین و مؤدبانه رفتار کند، اما متأسفانه معمولاً اینطور نیست. هنگامی که کودک نوپا در حال بازی با همسالان خود است، ممکن است متوجه رفتار پرخاشگرانه یا حتی ضربه زدن، هل دادن و حتی گاز گرفتن شوید.

طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، این طغیان های عاطفی طبیعی هستند. این به این دلیل است که کودک شما تازه شروع به یادگیری خودکنترلی و تنظیم عاطفی کرده است. اعمال پرخاشگرانه اغلب راهی برای اعمال استقلال، ابراز ناامیدی و آزمایش مهارت های اجتماعی است.

در اینجا، کارشناسان در مورد شایع ترین علل، راه حل های قابل اعتماد، و زمانی که شما نیاز به نگرانی در مورد پرخاشگری کودک نوپا دارید صحبت می کنند.

علل پرخاشگری کودکان نوپا

پرخاشگری کودک نوپا نشانه این نیست که فرزند شما یک زندگی پر درگیری خواهد داشت. در عوض، این تاکتیک های قلدری ناخوشایند اغلب از مهارت های در حال ظهور آنها سرچشمه می گیرد. کودک شما به تازگی در مورد نشانه های اجتماعی، زبان، کنترل تکانه، تنظیم عاطفی و مرزها یاد می‌گیرد. گاهی اوقات ممکن است احساس ناامیدی یا سرخوردگی کنند و این می تواند باعث رفتار نامناسب شود زیرا آنها مطمئن نیستند که چگونه با این موقعیت کنار بیایند.

پرخاشگری همچنین ممکن است ناشی از عصبانیت یا مسائل دیگر باشد. کودک شما ممکن است از چیزی ناراحت باشد، خواه دوستش اسباب بازی او را برداشته باشد یا موهای عروسکش کنده شده، اما او توانایی ابراز احساسات را به روش های کمتر توهین آمیز ندارد. به نوبه خود، آنها ممکن است در یک نوع واکنش بدوی به یک همبازی حمله کنند.

آری براون، نویسنده کتاب Baby ، می گوید: سعی کنید خود را به جای فرزندتان بگذارید. تمام دنیا از شما بزرگتر است. شما استقلال کامل می خواهید. به سختی می توانید صحبت کنید. فکر می کنید مردم می توانند ذهن شما را بخوانند. اسباب بازی را که به حق مال شماست گرفته است.” جای تعجب نیست که کودکان نوپا ممکن است با ناامیدی رفتار کنند!

چگونه کودک نوپا را تنبیه کنیم

مواقع دیگر، رفتار پرخاشگرانه کودک نوپا ممکن است تجربی باشد. کودک شما ممکن است فکر کند، “اگر دوستش را بزند چه اتفاقی می افتد؟” یا “آیا خوب است بازوی خواهرم را گاز بگیرم؟”

مفید است بخوانید:
راهکار هایی عملی برای آنکه پدر خوبی باشیم

آنها همچنین ممکن است دیده باشند که یک خواهر یا برادر بزرگتر پرخاشگرانه رفتار می کند و این رفتار را تقلید می کند (بالاخره، بچه ها با تقلید یاد می گیرند).

چگونه با رفتار پرخاشگرانه کودک نوپا مقابله کنیم

کارن دیبورد، دکترای تخصصی رشد کودک در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی در رالی، می‌گوید: وقتی کودک نوپا شما رفتار  اشتباهی می‌کند، یک پاسخ قاطع و منسجم از سوی شما به او می‌آموزد که با آرامش به ناامیدی‌های زندگی واکنش نشان دهد. در اینجا چند راه برای مقابله با رفتارهای پرخاشگرانه معمولی کودکان آورده شده است.

فوراً پاسخ دهید.

والدین یا مراقب باید فوراً با رفتار پرخاشگرانه برخورد کنند. اگر تا بعد صبر کنید، ممکن است فرزندتان فراموش کند که چه کرده است. مطمئن شوید که فرزندتان قانون و دلیل پشت آن را می‌فهمد: “ما هرگز مردم را نمی‌زنیم. زدن درد دارد.”

اجازه ندهید فرزندتان با رفتار پرخاشگرانه به هدفش برسد.

رفتار پرخاشگرانه یک کودک نوپا هرگز نباید به نتیجه مطلوبی مانند به دست آوردن یک اسباب بازی جذاب منجر شود. در غیر این صورت آنها یاد خواهند گرفت که رفتار بد آنها را به آنچه می خواهند می رساند.

  چگونه کودک نوپا خود را از ضربه زدن منع کنیم

 احساسات کودک خود را بشناسید. به گفته دکتر کندی مور، شناخت احساسات کودک پرخاشگر شما نیز ممکن است به آرام شدن او کمک کند. چیزی شبیه این بگویید: “می دانم وقتی کسی اسباب بازی شما را می گیرد، احساس خوبی ندارد.”

راه حل های جایگزین طوفان فکری

 دکتر کندی مور می گوید همانطور که کودک شما مهارت های کلامی و استدلالی خود را گسترش می دهد، او را به راه های بهتری برای مقابله با احساسات منفی راهنمایی کنید. به عنوان مثال، اگر آنها فقط یک همبازی را در دعوا بر سر یک حیوان عروسکی بزنند، ممکن است از آنها بپرسید: “به نظر شما ضربه زدن به دوستت چه احساسی در او ایجاد کرد؟”

 “آیا می توانی راه بهتری برای تنبیه خرس عروسکیت که کار اشتباه انجام داده فکر کنی ؟” وقتی یک کودک نوپا در ارائه راه حل مشارکت می کند، به احتمال زیاد آن را اجرا می کند.

مفید است بخوانید:
17 نکته که هر پدری باید به پسرش بگوید

رفتار خوب را تصدیق کنید.

دکتر دیبورد می گوید به خاطر داشته باشید که فرزندتان را به خاطر رفتارهای اجتماعی «خوب» تحسین کنید. بعد از یک دورهمی دوستانه، ممکن است بگویید: “امروز خیلی خوب با دوستت بازی کردی. وقتی اسباب بازی هایت را به راحتی و با کمال میل به اشتراک می گذاری واقعاً من را خوشحال می کند.”

رفتار آنها را با همسالان زیر نظر بگیرید.

اگر کودک شما مرحله‌ای از رفتار پرخاشگرانه را پشت سر می‌گذارد، هنگامی که با همسالانش در حال تعامل است، او را از نزدیک تماشا کنید. درست زمانی که رفتار نادرست در شرف وقوع است، مداخله کنید. اکیداً نه بگویید و فرزندتان را به مدت دو دقیقه به مکان تعیین شده برای تنبیه بفرستید (یا اگر در خانه نیستید بداهه بگویید).

در پاسخ تهاجمی عمل نکنید.

 هرگز رفتار پرخاشگرانه فرزندتان را با ضربه زدن یا گاز گرفتن او تنبیه نکنید تا به او نشان دهید “چه حسی دارد”. پیام ارسال شده – اینکه ضربه زدن به کسی تا زمانی که کوچکتر از شما باشد خوب است – با صدای بلند و واضح در گوش کودک زنگ خواهد زد.

در اینجا یک خبر خوب برای والدین وجود دارد: رفتار پرخاشگرانه بیان ابتدایی ناامیدی، خشم و میل به کنترل است و کارشناسان می گویند که معمولاً نباید نگران آن باشید. همانطور که کودک نوپای شما به روش های دیگری برای بیان احساسات قوی خود از طریق زبان و ژست دست پیدا می کند، این اقدامات احتمالاً فروکش خواهند کرد.

دکتر کندی مور می گوید، با این حال، اگر کودک شما به پرخاشگری خود (به ویژه در دوران پیش دبستانی) ادامه دهد، ممکن است بخواهید برای مشاوره با یک متخصص بهداشت روان مشورت کنید.

AAP  توصیه می کند برای موارد زیر با پزشک اطفال خود تماس بگیرید:

  • رفتار غیرعادی پرخاشگرانه برای بیش از چند هفته
  • حمله به مراقبان یا سایر بزرگسالان
  • صدمه بدنی به خود یا سایر افراد (مثلاً اعمال آنها باعث کبودی یا جراحت سر می شود)
  • فرستادن به خانه از مدرسه یا مهدکودک به دلیل رفتار پرخاشگرانه
  • تثبیت موضوعات خشونت آمیز

برای مقابله با رفتار پرخاشگرانه کودک خود تلاش ‌کنید، در این مسیر می‌توانید  از یک مشاور کودک کمک بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا