سبک زندگی

آشپزی آسان برای پدرها: دال عدس

در این مجموعه از دستورات آشپزی قصد داریم طرز تهیه غذاهای ساده و آسان رو برای پدرهای عزیز فراهم و جمع آوری کنیم تا کمی از دغدغه هاشون کم بشه.

پدرانه ها؛ دال عدس دانه‌هایی کوچک‌تر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است. جنوبی‌ها با این عدس نوعی غذا یا خوراک یا خورش درست می‌کنند که بسیار خوشمزه است. نحوه درست کردن این خوراک تقریبا مانند عدسی است. این غذا به سبک‌های متنوعی طبخ می‌شود و از همین رو در برخی دستورهای آشپزی، گوشت مرغ یا گوشت قرمز نیز در آن می‌ریزند. این غذای پرطرفدار که در بوشهر، خوزستان و… درست می‌شود

جالب است بدانید که دال عدس دارای میزان زیادی پروتئین، کلسیم، اسید آمینه، فسفر و آهن است. از ویتامین‌های موجود در آن می‌توان به ویتامین‌های گروه A و B اشاره کرد. همچنین دال عدس دارای مقدار کمی چربی غیر اشباع است.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • عدس قرمز=دو پیمانه
  • پیاز بزرگ =یک عدد
  • سیر=دو قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی =۲ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی متوسط= ۲ عدد
  • لیمو عمانی =دو عدد
  • ادویه= یک قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز= یک قاشق غذاخوری
  • روغن= یک قاشق غذاخوری
  • تمر هندی به دلخواه

طرز تهیه دال عدس

۱. ابتدا پیاز را نگینی خورد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. در ادامه سیر رنده یا له‌شده، زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه، ادویه کاری و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مفید است بخوانید:
روش هایی برای کاهش تحریک پوست بعد از اصلاح صورت با تیغ

۲. در این مرحله نوبت به‌اضافه‌کردن دال عدس‌ها می‌رسد که باید آن را از قبل به‌مدت نیم‌ساعت خیس کنید و بعد چندین بار با آب سرد بشویید؛ سپس همراه با آب جوش در قابلمه بریزید.

۳. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا غذا سر نرود.

۴. تمر هندی را در نصف لیوان آب گرم بخیسانید و بعد از نیم‌ ساعت از صافی رد کنید.

۵. سیب‌زمینی‌ها را مکعبی خورد کنید و در قابلمه بریزید.

۶. وقتی دال عدس پخت و خورش کمی غلیظ شد، آب تمر هندی و نمک را اضافه کنید.

۷. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا سیب‌زمینی بپزد و غذا جا بیفتد.

۸. خورش دال عدس در نهایت آب زیادی ندارد و تقریبا غلیظ است.

نوش جان!

 

همچنین بخوانید: آشپزی آسان برای پدرها: اسنک مرغ

منبع: کجارو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا