پدرانه ها

9 راهکار مهم خواب بهتر کودک برای پدر و مادرها

آیا کودک شما سخت به خواب می‌رود و اغلب با گریه از خواب بیدار می شود؟ در این مقاله یاد میگیریم برای کمک به خواب کودک چکاری باید انجام دهیم تا کودک خواب دلپذیر و آرامی داشته باشد.

پدرانه ها به نقل از parents؛ اغلب پدر و مادرها می‌دانند که “خوابیدن یک نوزاد” همیشه چندان آرام نیست. در واقع، بسیار معمول است که نوزادان هنگام خوابیدن مقاومت کنند. همچنین ممکن است چند ساعت یا چند دقیقه پس از به خواب رفتن با گریه از خواب بیدار شوند. اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید به کودکتان کمک کنید تا با آرامش بیشتری بخوابد.

در واقع، اگر کودک شما تمام شب را سر و صدا می کند، تغییر برنامه خواب او ممکن است مشکل را حل کند. اینگرید پروهر، مشاور خواب کودکان در فیرفیلد، می گوید: «چیزی به نام بدخوابی وجود ندارد، فقط عادت های بد خواب هستند، و معمولاً قابل برگشت هستند.

چگونه کودک خود را بخوابانید

هر نوزادی الگوی خواب منحصر به فردی دارد. این غیر واقعی است که انتظار داشته باشیم آنها در طول شب خیلی زود بخوابند. بیشتر نوزادان تا حدود 6 ماهگی به طور مداوم حرکات کششی شش تا هشت ساعته انجام نمی دهند.

 با این حال، می‌توانید با اصلاح عادات خواب کودک خود را برای خواب موفق آماده کنید.

در این مقاله، ما 9 نکته برای تحقق این امر ارائه می دهیم، از جمله ایجاد یک برنامه روتین قبل از خواب، اولویت دادن به چرت زدن، و تشویق به خودآرام بخشی به طوری که نوزاد شما بتواند دوباره به خواب برود.

تمرین خواب کودک ایمن

مطمئن شوید که از روش‌های خواب ایمن برای کودک خود پیروی می‌کنید، که خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را کاهش می‌دهد. نوزادان را باید همیشه به پشت، روی یک سطح خواب صاف و سفت بخوابانند، هیچ چیز دیگری در گهواره به جز ملحفه وجود نداشته باشد.

طبق نظر کارشناسان آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، استفاده از اتاق حداقل برای 6 ماه اول توصیه می شود، اما کودک هرگز نباید همراه شما در رختخواب باشد. در عوض، آنها باید فضای خواب مخصوص به خود را داشته باشند، مانند گهواره یا تخت. از گرم کردن بیش از حد کودک خودداری کنید و او را از دود سیگار دور نگه دارید.

 

1- روتین قبل از خواب را شروع کنید

تحقیقات نشان می‌دهد که ایجاد یک برنامه روتین قبل از خواب گامی کلیدی در کمک به خواب کودک شما است. دبورا گیوان، استاد پزشکی بالینی کودکان، در دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا  خاطرنشان می‌کند: «یکی از راه‌هایی که نوزاد یاد می‌گیرد زمان خواب است، از نشانه‌های موجود در محیط است. حدود 30 دقیقه قبل از خواب، سر و صدا و نور را کم کنید.

دکتر گیون توضیح می دهد: نورپردازی مناسب ضروری است زیرا به تنظیم ساعت خواب و بیداری کودک کمک می کند. “مغز ما روشنایی و تاریکی را با بیداری یا خواب بودن مرتبط می کند. کم کردن چراغ ها در شب و قرار دادن کودک در معرض نور روشن در صبح به این روند کمک می کند.”

هنگامی که محرک‌ها را به حداقل رساندید، می‌توانید آیین‌های آرام‌بخش دیگری مانند حمام گرم، لالایی‌های مهد کودک و داستان‌های آرام را اضافه کنید. دکتر گیوان توصیه می کند که مراسم شبانه را در اسرع وقت و در حالت ایده آل در حدود 6 تا 8 هفته انجام دهید. ثابت قدم باشید فعالیت ها را هر شب به همان ترتیب انجام دهید تا کودک شما یاد بگیرد که چه چیزی را انتظار دارد.

2. به روش های تسکین دهنده تکیه نکنید

سعی کنید کودکتان را خواب آلود اما بیدار در تخت بگذارید. دکتر گیوان خاطرنشان می کند: “اگر کودک خود را زمانی که قبلاً خواب است در گهواره قرار دهید و او در شب بیدار شود، کاری که همه انسان ها انجام می دهند، اطراف خود را نمی شناسد و برای دوباره خوابیدن به کمک شما نیاز خواهد داشت.” . خواب آلود کردن کودک به او کمک می کند تا آرام شود و مهمتر از همه بتواند اگر نیمه شب بیدار شدد دوباره به خواب برود.

مفید است بخوانید:
14 کاری که یک پدر مسئولیت پذیر هرگز انجام نمی دهد

هدر تورجون، مشاور خواب در لس آنجلس، یکی از نویسندگان کتاب The Happy Sleeper، می‌گوید: «مساله‌ای که ما بیشترین تماس‌ها را در مورد آن دریافت می‌کنیم این است که والدین به‌طور خودکار عادت‌های آرامش‌بخش را تکرار می‌کنند تا جایی که کودک عادت کند». نوزادان تازه متولد شده از تکان خوردن، وحرکات آرام برای خواب سود می برند، اما نوزادان به سرعت رشد می کنند و برای همیشه به این چیزها نیاز ندارند.

Turgeon می‌گوید: «در حدود 5 ماهگی، بیشتر نوزادان این توانایی را دارند که خودشان به تنهایی و بدون تکان دادن به خواب بروند، و اگر ما همچنان این کار را برای آنها انجام دهیم، کودک را به آن شرایط عادت داده ایم و برای ترک کردن کودک به دردسر خواهیم افتاد .»

 تمرین را از ماه های اولیه شروع کنید تا کودک خود را حداقل یک بار در روز بیدار کنید . معمولاً اولین چرت موفق ترین است. زمان نوازش خود را حفظ کنید، اما به تدریج از نوازش کردن، تکان دادن کودک برای خوابیدن خودداری کنید.

3. به آنها غذا ندهید که دوباره بخوابند

تورجن خاطرنشان می کند: نوزادان تازه متولد شده در حالی که دائماً غذا یا شیر می خورند به خواب می روند. اما اگر کودک شما اغلب در حین شیر خوردن چرت می زند، فکر می کند برای اینکه دوباره بخوابد باید غذا بخورد.

برای مبارزه با این مشکل، به تدریج شیر دادن را زودتر از زمان خواب تمام کنید تا کودکتان بتواند با یک کتاب و آهنگ آرام بخش، آن را به پایان برساند و او را خواب آلود اما بیدار در تخت بگذارید. ممکن است هنوز هم نیاز داشته باشید که برای یک غذای شبانه از خواب بیدار شود، اما بعد از آن، نیاز گرسنگی است، نه تسکین دهنده.

4. به زمان خواب زودهنگام پایبند باشید

هنگامی که به نحوه خواباندن کودک فکر می کنید، زمان بندی به اندازه یک روال مهم است. Turgeon می‌گوید: «بعد از چند ماهگی، ملاتونین در نوزادان افزایش می‌یابد، هورمون خواب‌آوری که بدن در زمان خواب ترشح می‌کند. اگر آنها را تا دیروقت بیدار نگه دارید، بیش از حد تحریک می شوند و به سختی می توان آنها را کنار گذاشت و به زمان رفتن به مهمانی ها در ساعات خواب کودک توجه کنید.

سطح ملاتونین در حوالی غروب خورشید افزایش می یابد، اما با توجه به اینکه غروب خورشید می تواند هر زمانی از ساعت 4:30 در زمستان تا ساعت 8:30 در تابستان باشد، به ساعت پایبند باشید و کودک خود را بین ساعت 8 شب به تخت بفرستید و ساعت 9 شب برای بیشترین موفقیت نور خانه را به حداقل برسانید.

تورجون می‌گوید: «یک نشانه خوب از خواب‌آلودگی زمانی است که کودک آرام می‌شود آنها کمتر فعال هستند، ظاهری خسته دارند یا فقط به خود خیره می‌شوند.» این رفتار را با خوشحالی با بیداری اشتباه نگیرید. از لحظه استفاده کنید و روتین قبل از خواب خود را شروع کنید. او خاطرنشان می کند: «ساعت داخلی کودک به آنها می گوید که چه زمانی بیدار باشند و چه زمانی بخوابند، و شما می خواهید آن را تقویت کنید.

5. میان وعده های روزانه را حذف کنید

پروهر خاطرنشان می کند که خواب و تغذیه دست به دست هم می دهند. برای 8 هفته اول، کودک باید هر دو تا سه ساعت یکبار به صورت درخواستی شیر بخورد. پروهر می گوید: “اگر آنها بخواهند هر ساعت یا بیشتر غذا بخورند، ممکن است در هر مرتبه تغذیه به اندازه کافی مصرف نکنند.” یک گزارش 24 ساعته داشته باشید که نشان می دهد کودکی که با شیشه شیر تغذیه می کند چقدر و در چه ساعتی مصرف می کند. برای نوزادی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، بنویسید که در هر جلسه چند دقیقه شیر می‌دهد.

پروهر می‌گوید: «اگر در طول شب غذا خوردن 20 دقیقه و در طول روز فقط 5 یا 10 دقیقه غذا بخورند، فقط میان‌وعده می‌خورند. و آنقدر شکمشان را پر نمی کنند که در طول شب بخوابند.

مفید است بخوانید:
۱۰ نکته مهم که پدران جوان را غافلگیر می کند

از طرف دیگر، اگر کودک شما در طول روز خوب غذا می خورد، باید حدود 2.5 تا 3 ماهگی بتواند به مدت چهار تا شش ساعت در شب بخوابد. آنها به تدریج به خواب طولانی تری می رسند.

برای کمک به کودکتان در خوردن موثرتر، سعی کنید بین وعده های غذایی او فاصله بیندازید (با پستانک یا سرگرمی حواس او را پرت کنید) تا در واقع هر بار گرسنه تر شود. همچنین از آروغ زدن غافل نشوید. پروهر خاطرنشان می کند: « نورهای روشن یا سر و صدا نیز می توانند حواس را پرت کنند. سعی کنید کودک خود را در اتاقی تاریک تر و ساکت تر تغذیه کنید، به خصوص زمانی که کودک به محیط اطراف خود علاقه بیشتری نشان می دهد.

 

6. چرت زدن را جدی بگیرید

کودکی که به خوبی استراحت کرده باشد بهتر از کودکی که بیش از حد خسته است می خوابد. به نظر می رسد غیر منطقی است، اما ترس از چرت زدن (یا تا دیروقت بیدار نگه داشتن نوزاد) به این امید که او در شب بیشتر بخوابد، کارساز نیست. به همین دلیل است که چرت زدن منظم در طول روز برای خواباندن نوزاد در شب بسیار ضروری است.

تورجون می‌گوید: «در سن ۲ ماهگی، زمان بیدار شدن بهینه کودک تنها حدود ۹۰ دقیقه بین خواب‌هاست که خیلی سریع می‌گذرد». آنها تا 4 تا 5 ماهگی تحمل بیش از این بیدار بودن را ندارند.

7. دستورالعمل های چرت زدن را تنظیم کنید

در سن 3 تا 4 ماهگی، کودک شما دوره های بیداری طولانی تری خواهد داشت، و شما می توانید بر اساس برنامه چرت خود کار کنید: یکی در صبح، یکی در اوایل بعدازظهر و یک چرت کوتاه عصر در صورت نیاز. پروهر می افزاید: چرت زدن زمان بسیار خوبی برای شماست تا بتوانید کودک خود را در حالت خواب آلودگی تمرین دهید.

8. اجازه دهید کودک شما این کار را انجام دهد

اگر بلافاصله با اولین صدایی که می شنوید به سراغ کودک بروید و به خوابیدن او کمک کنید، ممکن است چرخه ای ایجاد کنید که شکستن آن سخت خواهد بود. تورجون توصیه می‌کند از همان روز اول یک «نردبان آرامش‌بخش» را شروع کنید، می‌گوید: «تا زمانی که می‌دانید کودک نمی‌تواند گرسنه باشد، منتظر بمانید و از دور نظاره‌گر. برای رفتن به سمت او عجله نکنید تا بتواند یاد بگیرد خودش را آرام کرده و بخوابد».

وقتی صدای کودک خود را می شنوید، یک دقیقه مکث کنید و ببینید که آیا آنها خودشان می‌توانند آن را حل کنند. تورجون می‌گوید: «اگر نمی‌توانند، وارد شوید و کمترین کار را برای خواباندن مجدد او انجام دهید مثلا ضربات آرام و منظم به پشت یا سینه کودک بزنید ، اما از محل خوابش جدا نکنید. اگر این کار مؤثر نبود، به تدریج از نردبان آرامش‌بخش بالا می‌روید تا آن‌ها را دوباره بخوابانید.

تورجون می‌گوید: «هدف از نردبان آرامش‌بخش این نیست که کودک یاد بگیرد که یک شبه خود را آرام کند، بلکه به او فضای کافی داده شود تا مهارت‌های خودآرام‌بخشی به‌طور طبیعی در طول زمان آشکار شود. به‌علاوه، ممکن است به شما کمک کند از موقعیت‌های پر استرس‌تر در مسیر اجتناب کنید.

9. از فکر کردن بیش از حد به خواب دست بردارید

ما متوجه شدیم وقتی خودتان به اندازه کافی نمی خوابید، یک استراحت شبانه خوب تمام چیزی است که می توانید به آن فکر کنید. اما در صورت امکان، سعی کنید در برابر میل به تحقیق در مورد “چگونه کودک را بخوابانید” هر شب مقاومت کنید. پروهر می‌گوید: «بار اطلاعات باعث می‌شود والدین میلیون‌ها چیز مختلف را امتحان کنند، که هیچ ثبات یا اعتمادی ایجاد نمی‌کند. “کودکان با دانستن اینکه چه انتظاری دارند، رشد می کنند.”

به غریزه خود اعتماد کنید و به تکنیک هایی که انتخاب می کنید فرصت کار بدهید. کودک شما ممکن است به تلاش های متعدد (یا روزها یا هفته ها) نیاز داشته باشد تا به عادات خواب خوب روی بیاورد. اما اگر به آن ادامه دهید، آنها به این نظم خواهند رسید. در نهایت، پروهر توصیه می‌کند که با کودک خود تمرین کنید که به خواب برود و کمی فضای خالی برای نشان دادن توانایی های خود داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا